Geng-Geng..

nuffnang

10 July 2013

Salam Ramadhan“Hai orang2 yang beriman, diwajibkan bagimu berpuasa, sebagaimana telah diwajibkan pada orang2 sebelum kamu. Mudah2an kamu bertakwa” (Al -Baqarah:183)

Salam Ramadhan buat semua..
Alhamdulillah bertemu kembali kita dengan bulan suci ini..Alhamdulillah..Alhamdulillah..Alhamdulillah..

Moga ramadhan tahun ini, kita jadikan ramadhan yang terbaik buat kita, sebabnya belum tentu lagi kita akan berjumpa kembali dengan  ramadhan pada tahun hadapan. Bila mana kita diberi peluang jangan pernah sia-siakan peluang dan kesempatan yang diberikan. Peluang itu hanya datang sekali, jadi rebutlah peluang tersebut..

Mungkin, ramai dalam kalangan kita yang menanamkan azam dan tekad pada ramadhan kali ini, agar ianya lebih baik berbanding dengan tahun-tahun lepas. Saya juga berharap seperti itu. Sebelum ini, saya tidak pernah menanamkan tekad dalam hati untuk menjadikan setiap ramadhan yang dilalui akan menjadi the best ramadhan in my life.

Tapi, berlainan pada tahun ini, saya mempunyai impian untuk menjadikan ramadhan tahun ini sebagai ramadhan yang terbaik buat saya. Mungkin disebabkan, saya terdedah dengan aktiviti dakwah yang dijalankan oleh sahabat-sahabat di UPM suatu ketika dahulu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...