Geng-Geng..

nuffnang

15 July 2013

Saya Di SANA Saya Di SINI

Besar bezanya apabila berada di SINI dan berada di SANA..

Di SANA saya ada sahabat-sahabat menToL..mereka keluarga saya, hebatnya menToL ini, mereka telah membuka mata dan hati saya..

Di SANA saya punya bulatan cinta tersendiri, bersama adik-adik yang sama2 berjuang untuk mencipta perubahan..
Jiwa sentiasa terisi, iman sentiasa memiliki sandaran, kerana di SANA ada insan yang begitu cinta dan kasih kepada ALLAH..

Di SANA malam ditemani dengan alunan kalimah ilahi, walaupun dalam keadaan merangkak ada insan yang tetap sabar untuk berkongsi ilmu..

Di SINI, saya tercari-cari bulatan cinta, kerana saya tidak punya sahabat yang sebaik mereka di SANA, tiada teman, saya hanya ada keluarga, sedaya upaya untuk mencuba mengamalkan cara hidup Islam..

Di SINI saya belajar memotivasikan diri sendiri, bukan selamanya saya akan berada bersama dengan mereka di SANA..yang akhirnya kami akan membawa haluan masing-masing..

Sedaya upaya mencuba untuk bertahan agar tidak kembali di masa dulu, suasana di SINI sungguh mengugat apa yang dipelajari di SANA..

Di SINI sukar untuk mencari tarbiyyah, di SANA hebatnya tarbiyyah yang diberikan..

:: Tidak semua mampu untuk bertahan, terlalu sedikit yang mampu, saya teringin untuk menjadi sebahagian daripada yang " sedikit" itu::

Bersyukurlah mereka yang sentiasa dikelilingi oleh insan-insan yang sentiasa mencari redha ALLAH

..Doakan insan-insan yang masih teraba-raba mencari redha ALLAH..

Merindukan suasana di SANA..
BERILMU BERBAKTI
Universiti Putra Malaysia Tetap di Hati..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...