Geng-Geng..

nuffnang

23 December 2013

Indahnya Ukhuwah Kami


" Ya Allah, Engkau Kekalkanlah hubungan persahabatan kami. Jadikan kami hambamu yang memikul beban dakwah-Mu. Seiring menuju jannah-Mu. Lapangkan dada kami dalam memperjuangkan Islam, himpunkan kami dalam satu jemaah agar kami tidak rebah tersungkur di saat ujian-Mu datang menyapa kesabaran dan ketabahan"

Perkara yang paling membahagiakan hati ialah di saat kita punya sahabat yang sama-sama berjuang dalam memperjuangkan agama Allah. Berusaha seboleh mungkin untuk memelihara agama Allah. Sahabat yang baik itu, dia yang sentiasa mengingatkan kita tentang Allah dan kematian.

Alhamdulillah,
Tidak pernah menyangka diri ini akan punya sahabat yang ramai. Perjalanan takdir yang telah Allah ciptakan buat diri ini, membolehkan syaa bertemu dengan mereka. Saya tersenyum dan mengucap syukur. Sejujurnya, saya tidak punya sahabat di kampung halaman sendiri melainkan di sekolah. Dan apabila saya mengikuti satu program yang dikenali sebgai Kem "mudahnya Solat" saya telah bertemu dengan mereka. 

Hari sabtu lepas, kami telah bersama-sama ber "jungle trekking". lebih kurang ada dalam 20 orang belia Masjid Kampung Rosok.Wah!! seronoknya bersama-sama dengan mereka. Semangat kerjasama yang dipamerkan begitu menyentuh hati. Saling menjaga di antara satu sama lain.

Berhujan bersama, melalui jalan merbahaya bersama. Oh ya! laluan merbahaya itu tidak akan pernah saya lupakan. Sejujurnya memang rasa sangat takut. Tetapi, terpaksa mengawal diri dan berfikiran positif. dan semestinya sepenuh keyakinan saya serahkan pada yang Esa, semoga rombongan kami berjaya melalui jalan merbahaya. Alhamdulillah. Kalau cakap takut, kalahlah dengan budak-budak yang lagi muda dari saya. Mana boleh! hehe..

Niat awal rombongan kami sebenarnya ingin memanggang ayam tetapi disebabkan hujan yang lebat dan air pun mula naik maka kami membatalkan niat dan bergegas pulang. Jadi, al kisahnya, semuanya kelaparan. sampaikan ada yang berebut nasi lagi dalam kereta. HeheNo comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...